Op welke vogel lijk ik nu het meest....

 

Wordt er wel eens aan je gevraagd op welk dier je nu het meest lijkt, of 'als je terug mocht komen op deze aarde' welk dier zou je dan willen zijn. Meestal roep ik dan vlug: een Labrador retriever, nl. om zijn will to please, aaibaarheid, gemakkelijk in de omgang en heerlijk onbezorgd slapen... 

Maar mijn leven lijkt ook wel wat op het doen en laten van een prieelvogel. De kleuren van de wielewaal ('kom mee naar Buiten allemaal') en de Regents prieelvogel zijn beide zwart met gele aftekening. De Satijn prieelvogel is prachtig blauwzwart en heeft lavendelkeurige blauwe ogen.
Er bestaan meerdere soorten prieelvogels, maar allen doen ze vooral drie dingen:

- Ze roepen de hele dag door naar soortgenoten en imiteren geluiden om aantrekkelijker te zijn.
- Om een vrouwtje het hof te maken sloven ze zich uit; wat uitmondt in de bouw van een mooi prieelhutje van allerlei takken en snuisterijen.
- Dol op kleurige, vooral plastic dingen die ze verzamelen en neerplanten op het pad naar hun zelfgemaakte prieel.

Zie ook mijzelf:

De kleuren van mijn boot hebben de kleuren van de blaadjes, dopjes en bloemen die ze verzamelen. Vooral rood, donkerblauw en donkergeel.
Na het afmeren kijk ik in elke afvalcontainer of er nog wat leuks ter verfraaiing en hergebruik in ligt. Iets weggooien kan ik maar moeilijk. Het leukste is onvermoeibaar prutsen en dingen maken, zodat het om mij heen leuker wordt.
Naar de dames fluiten doe ik niet, maar ik ga er wel van fluiten.
Het model van de Satijn prieelvogel is net als ik: beetje bol en gerond.
Mijn webpagina waarin je nu kijkt is eenzelfde soort van prieelexhibitionisme...nou ja wie doet dat niet...

 

 

                                     *-*-*

terug